Koen de Kort Official Website

 
Koen de Kort

Koen (geb. 8 sept. 1982) is een van de meest ervaren rijders van Giant-Alpecin. Hij begon zijn wielercarrière na een bezoek aan Tour de France van 1996 in de buurt van zijn woonplaats Liempde in Noord-Brabant. Gefascineerd door de Tour begon hij met het rijden van een aantal toertochten. Nog geen jaar later reed hij bij de categorie der nieuwelingen zijn eerste wielerwedstrijd. Zijn talent was meteen duidelijk, en hij won verschillende wedstrijden in zijn eerste jaren op de racefiets. Hij ontwikkelde zich in de jaren erna tot één van de betere wielrenners van zijn generatie en schreef o.a. de klassieker Parijs-Roubaix voor beloften op zijn naam.

Het belangrijkste moment in zijn leven was toen hij als beroepsrenner verhuisde naar Spanje. Hier ging hij rijden voor een Spaanse ploeg. Hier leerde hij een nieuwe cultuur kennen en werd ook de Spaanse taal machtig.

Wielrennen in het algemeen en in het bijzonder het rijden in een ploeg hebben Koen geleerd om te werken aan vooraf gestelde doelen en om daarnaast geconcentreerd te blijven. De begeleiders van het huidige team hebben hem geleerd om meer structuur aan te brengen in zijn carrière en zich te richten op een specialisme. Hij waardeert dat iedereen een duidelijke rol in de ploeg heeft en dat er begeleiding wordt gegeven zodat eenieder zijn rol binnen de ploeg kan ontwikkelen en verbeteren. Sinds de toetreding tot de huidige ploeg sterk is hij sterk verbeterd in zijn rol als lead-out man.

Komend seizoen wil hij na een goede resultaten in de voorjaarsklassiekers zich verder in deze positie als lead-out man verbeteren. Hij streeft naar een aantal top resultaten in de kleinere voorjaarsklassiekers en zal dan anderen helpen in de grote klassiekers. Koen is gepassioneerd over wielrennen en zijn grootste droom is om verder te gaan als prof in de komende jaren.

Laatste nieuws: Tour de Yorkshire zit er weer op

Op zondag 1 mei stond de slotetappe van de Tour de Yorkshire op het programma. Deze etappe ging van Middlesbrough naar Scarborough over 198 kilometer.

Lees meer...

Programma

Klik hier voor het programma van Koen

Volg Koen op Twitter

Koen is actief op Twitter. Je kan hem volgen via @koendekort

Tourboek, de Tour van 2013

Het Tourboek van Koen en zijn moeder Ine is te bestellen door €15 over te maken op rekeningnummer NL31INGB0003247410, t.n.v. Ine de Kort. Bij de mededelingen naam en adres zetten. Het boek wordt dan thuisgestuurd met handtekening van Koen.

SCHERP, het wielerboek van Wouter Roosenboom met voorwoord van Koen

Fotograaf Wouter Roosenboom (2e plaats Zilveren Camera 2014 en bekend van het boek “koers in zicht” en WK-special Limburg 2012) heeft een nieuw wielerboek gemaakt. SCHERP is de titel van het fotoboek en laat de koersbeleving in zijn mooiste vorm zien. Vol verwondering beleefde Roosenboom de Tour van Azerbeidzjan, hij ontdekte boeiende tattoos in het profpeloton en Pipo Pozatto vertelt de betekenis van zijn negen exemplaren. Ook Tom Dumoulin en Niki Terpstra krijgen speciale aandacht in de dikke bundel. Vanaf de motor in koers passeerde de fotograaf met het artistieke oog het wachtende koerspubliek en volgde hij in de wintermaanden de cross en de Zesdaagse en hij zag nog zoveel meer. De lezer krijgt een verrassende inkijk in de wielersport. De fotoseries zijn aangevuld met pakkende teksten van schrijvers met een wielerhart. Frank Heinen, Léon de Kort, Gio Lippens, Nynke de Jong, Eric Mijnster, Bas Steman, Renaat Schotte, Marijn de Vries, Yves Brokken en Erik Voncken laten hun pen spreken. Het voorwoord in dit boek is van de hand van Koen. Het boek is te bestellen via bol.com of www.boekenbestellen.nl

Playlist top 10 van Koen op Spotify

Voor het blad Helden gaf Koen zijn muziek top 10 welke je kan beluisteren via Spotify. Klik hier om Koen zijn favoriete muziek te horen.

English version

Click here for the English version of Koen de Kort.nl