Koen de Kort Official Website

 
Koen de Kort

Koen (geb. 8 sept. 1982) is een van de meest ervaren rijders van Giant-Alpecin. Hij begon zijn wielercarrière na een bezoek aan Tour de France van 1996 in de buurt van zijn woonplaats Liempde in Noord-Brabant. Gefascineerd door de Tour begon hij met het rijden van een aantal toertochten. Nog geen jaar later reed hij bij de categorie der nieuwelingen zijn eerste wielerwedstrijd. Zijn talent was meteen duidelijk, en hij won verschillende wedstrijden in zijn eerste jaren op de racefiets. Hij ontwikkelde zich in de jaren erna tot één van de betere wielrenners van zijn generatie en schreef o.a. de klassieker Parijs-Roubaix voor beloften op zijn naam.

Het belangrijkste moment in zijn leven was toen hij als beroepsrenner verhuisde naar Spanje. Hier ging hij rijden voor een Spaanse ploeg. Hier leerde hij een nieuwe cultuur kennen en werd ook de Spaanse taal machtig.

Wielrennen in het algemeen en in het bijzonder het rijden in een ploeg hebben Koen geleerd om te werken aan vooraf gestelde doelen en om daarnaast geconcentreerd te blijven. De begeleiders van het huidige team hebben hem geleerd om meer structuur aan te brengen in zijn carrière en zich te richten op een specialisme. Hij waardeert dat iedereen een duidelijke rol in de ploeg heeft en dat er begeleiding wordt gegeven zodat eenieder zijn rol binnen de ploeg kan ontwikkelen en verbeteren. Sinds de toetreding tot de huidige ploeg sterk is hij sterk verbeterd in zijn rol als lead-out man.

Komend seizoen wil hij na een goede resultaten in de voorjaarsklassiekers zich verder in deze positie als lead-out man verbeteren. Hij streeft naar een aantal top resultaten in de kleinere voorjaarsklassiekers en zal dan anderen helpen in de grote klassiekers. Koen is gepassioneerd over wielrennen en zijn grootste droom is om verder te gaan als prof in de komende jaren.

Tourboek, de Tour van 2013

Het Tourboek van Koen en zijn moeder Ine is te bestellen door €15 over te maken op rekeningnummer NL31INGB0003247410, t.n.v. Ine de Kort. Bij de mededelingen naam en adres zetten. Het boek wordt dan thuisgestuurd met handtekening van Koen.

Laatste nieuws: Een wedstrijd om snel te vergeten

De WorldTour klassieker Clasica Ciclista San Sebastian te Spanje op 1 augustus was een wedstrijd die koen snel wil vergeten.

Lees meer...

Programma

Klik hier voor het programma van Koen

Volg Koen op Twitter

Koen is actief op Twitter. Je kan hem volgen via @koendekort

Kort met Koen, elke dag een column met Koen door Thomas Sijtsma

Kort met Koen, elke dag een column met Koen door Thomas Sijtsma

English version

Click here for the English version of Koen de Kort.nl