Archief 2019 - deel 2

 
Koen de Kort banner nieuws

De Tour zit erop

Koen zijn 8ste Tour de France werd op zondag 28 juli afgesloten met een rit van Rambouillet naar Parijs. Koen kreeg voor het eerst deze Tour een nieuwe opdracht. In plaats van Richie Porte bijstaan mocht Koen de lead-out doen voor Jasper Stuyven aangezien de slotetappe altijd eindigt in een massasprint. Het was Caleb Ewan die zegevierde voor Dylan Groenewegen en de Italiaan Niccolò Bonifazio. Stuyven eindigde als 8ste. Koen werd 32ste. Hij zat net achter het zegevierende duo van Ineos, Tour winnaar Egan Bernal en runner-up Geraint Thomas. In het eindklassement eindigde Koen als 125ste.

@gettysport

Laatste Alpenrit zit erop

De laatste Alpenetappe in de Tour van 2019 van Albertville naar Val Thorens werd wegens onbegaanbare wegen ingekort tot 59.5 kilometer. De renners van Jumbo-Visma reden in de 33 kilometer lange klim naar Val Thorens een zeer strak en hoog tempo om zo de Fransman Alaphilippe te doen lossen waardoor Steven Kruijswijk het podium kon behalen. Niet alleen Alaphilippe werd hier het slachtoffer van maar ook Koen zijn kopman Richie Porte. Deze had een mindere dag en moest al vroeg afhaken. Hij kwam uit eindelijk als 38ste op 5.54 min. van de Italiaan Vincenzo Nibali over de eindstreep alwaar de overige klassementsrenners maar een twintigtal seconden achter Nibali eindigden. Koen werd 121ste op 18 minuten. Porte zakte in het algemeen klassement van een 10de naar een 11de plaats.

Op zondag slaat er nog de slotetappe van Rambouillet naar Parijs over 128 kilometer op het programma.

@gettysport

Tweede Alpenrit geneutraliseerd

De tweede rit in de Alpen, de rit van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes over 172 kilometer werd tijdens de afdaling van de voorlaatste berg van de dag, de Col de l'Iseran, geneutraliseerd. In het dal voor de beklimming naar Tignes hadden de weergoden toegeslagen. Hagel, regen en sneeuw hadden er voor gezorgd dat het parcours onberijdbaar was. Ook trad er een aardverschuiving op waardoor het parcours met modder en stenen bedekt werd. De tourdirectie besloot voor het algemeen klassement de tijden te nemen op de top van de Iseran en geen daguitslag op te maken. Dit betekende dat Egan Bernal de leiderstrui overnam van Alaphilippe. Richie Porte schoof door het uitvallen van de geblesseerde Pinot de top tien weer binnen. Koen zat in de bus op 25.23 op de top van Iseran maar toen was al bekend dat de koers vooraan geneutraliseerd was. Op zaterdag volgt de laatste etappe in de Alpen. Oorspronkelijk zou deze etappe gaan van Albertville naar Val Thorens over 130 kilometer met drie beklimmingen. Maar doordat ook hier het parcours door een aardverschuiving onberijdbaar geworden is, is de etappe ingekort tot maar 59 kilometer beginnend in het dal voor Val Thorens met alleen dus de slotklim van oorspronkelijke etappe.

@gettysport

Eerste Alpenrit zit erop

Op donderdag 25 juli werd de eerste van de in totaal 3 Alpenritten verreden. De etappe ging van Embrun naar Valloire over 208 kilometer en kende in totaal vier beklimmingen, een van de derde categorie, een van de eerste categorie en twee beklimmingen van de buiten categorie, Col d'Izoard en Col de Galibier. Een kopgroep 33 renners met daarbij een ploeggenoot van Koen, de Fransman Bernard, kreeg de zegen van het peloton. Voormalige favorieten voor het klassement Nairo Quintana en Romain Bardet zaten er ook bij. Quintana reed weg op de laatste col en zegevierde. Bardet eindigde als 2de. Kopman Porte kwam bij de favorieten over de streep maar zag wel Quintana in het klassement voorbij schuiven van een 11de naar een 7de plaats. Koen werd 86ste op 29.59 min. van Quintana.

@gettysport

Koelen, koelen en nog eens koelen

De hoge temperatuur speelde voor de meeste renners in de etappe van Pont du Gard naar Gap over 200 kilometer de hoofdrol. Nadat 33 renners weggereden waren uit het peloton, hield dit peloton zich bezig met water en ijs. Trek-Segafredo had 3 renners mee in de kopgroep. Helaas was de Italiaan Trentin van Mitchelton-Scott de sterkste vandaag en zegevierde hij solo in Gap. Bauke Mollema werd op 41 seconden van Trentin 4de. Het eerste peloton kwam op 20 minuten binnen. Koen zat in de tweede groep en eindigde als 113de op bijna 26 minuten.

Richie Porte veilig houden

De etappe op dinsdag 23 juli over 177 kilometer met start en finish in Nîmes stond voor Koen en zijn ploeggenoten in het teken van kopman Richie Porte veilig aan de streep brengen. En dat dit belangrijk is werd maar eens weer bewezen door het feit dat in de slotfase er zich valpartijen voordeden. Een van de grootste slachtoffers was Jakob Fuglsang. De Kopman van Astana kwam zo hard ten val dat hij de Tour de France moest verlaten. Porte kwam ondanks de breuken in het peloton bij de eerste groep van 45 renners over de eindstreep. Koen kwam als 72ste op 1.02 min. van dagwinnaar Caleb Ewan over de eindstreep en stond na de streep meteen de Herman van der Zandt en Danny Nelissen van de NOS te woord. Door het uitvallen van Fuglsang klom Porte naar de 10de plaats in het algemeen klassement.

@gettysport

Laatste Pyreneeënrit zit erop

Op zondag 21 juli werd de tweede Tour week afgesloten met de laatste bergrit in de Pyreneeën. De etappe ging over 185 kilometer van Limoux naar Foix. Het duurde ruim 40 kilometer voordat de kopgroep van de dag zijn zegen kreeg van het peloton. Op de eerste col van de dag, de Col de Montsegur, moesten veel renners al lossen waaronder ook Koen. Deze grote groep renners kon in de afdaling weer aansluiten waardoor tot aan de voet van de Port de Lers de rust was weergekeerd. Koen had drie ploeggenoten zitten in de omvangrijke kopgroep maar daarvan wist niemand stand te houden. De enige uit de kopgroep die standhield was de Brit Simon Yates. Yates wist zich op de flanken van de Prat d'Albis te ontdoen van de Duitser Simon Geschke en zegevierde. Richie Porte hield de schade met een 10de plaats op 57 seconden van de Fransman Pinot (2de) en de Spanjaard Landa (3de) beperkt. Alaphilippe behield de leiderstrui. Koen eindigde als 74ste op 26.48 min.

Op maandag is er de tweede rustdag. De renners gingen op zondag meteen naar Nîmes waar op dinsdag 23 juli er de 15de etappe op het programma staat over 177 kilometer met start en finish in deze stad in de regio Occitanie.

@gettysport

67ste op de Tourmalet

Op zaterdag 20 juli werd de relatief korte bergetappe van Tarbes naar de Tourmalet verreden over 111 kilometer. Koen kon nog lang mee op de beklimming van de Col du Soulor waardoor hij in de afdaling in een grote groep terecht kwam waarin ook de Franse favoriet Romain Bardet zat. Bardet kent overigens tot nu toe een slechte Tour. Vooraan konden Richie Porte en Bauke Mollema lang mee met de favorieten. Helaas moesten ze op de laatste kilometers van de Tourmalet afhaken. Porte hield de schade beperkt met een 14de plaats op zo'n 2 minuten. Mollema moest 3.30 min. toegeven en kan het klassement vergeten. Koen eindigde als 67ste in een groep op 20.19 min. van de dagwinnaar, de Fransman Thibaut Pinot.

90ste in de tijdrit

Op vrijdag 19 juli werd er een individuele tijdrit verreden over 27.2 kilometer met start en finish in Pau. Koen behaalde, flink aangemoedigd door ploegleider Steven de Jongh, een 90ste plaats in deze tijdrit. Koen had een achterstand van 4.06 min. op de Fransman Alaphilippe die verrassend zegevierde en zijn voorsprong op Geraint Thomas in het klassement uitbouwde. Koen zijn roomie en kopman Richie Porte reed een zeer goede tijdrit en eindigde als 5de op 45 seconden van Alaphilippe. Voor zaterdag staat er een bergetappe op het programma met o.a de beklimming van de Tourmalet.

@gettysport

Rustige bergetappe

Op woensdag 18 juli stond de eerste pyreneeënrit op het programma. De etappe ging van Toulouse naar Bagnères-de-Bigorre over 209.5 kilometer en kende twee beklimmingen van de eerste categorie. Exact 40 renners wisten zich na bijna een uur wedstrijd los te maken uit het peloton. Bij deze 40 geen klassementsrenners wat inhield dat ze de zegen hadden van de kopmannen. Bij deze 40 ook twee renners van Trek-Segefredo. Uiteindelijk gingen er in de straten van Bagnères-de-Bigorre drie renners sprinten om de dagzege. De Engelsman Simon Yates zegevierde. Koen zijn ploeggenoten Fabio Felline en Jasper Stuyven werden 5de en 10de op 1.28 min van de drie koplopers. Het peloton met de favorieten eindigde op 9.35 min. van Yates. Koen kwam in een kleine groep als 132ste op 20.56 min. over de eindstreep.

Voor vrijdag staat er een individuele tijdrit van 27.2 kilometer met start en finish in Pau op het programma.

@gettysport

Massasprint na de eerste rustdag

De eerste rit na de eerste rustdag ging van Albi naar Toulouse over 167 kilometer. Nadat de vier vluchters van de dag gegrepen waren maakten de sprintersploegen zich weer op voor een massasprint. Voor Koen was het zaak om kopman Porte in het gedrang van de laatste kilometers voorin te houden dat lukte maar met enige moeite want 5 renners van het team lagen bij een massale valpartij tegen de vlakte. Porte kwam uiteindelijk in de eerste groep van zo'n 60 renners over de streep. Koen eindigde als 63ste. De etappezege was Caleb Ewan die Dylan Groenewegen nipt aftroefde.

Op donderdag volgt een bergetappe, de tweede echte bergetappe van deze tour.

@gettysport

Tour de Tietema met Koen

Op de dag dat het niet helemaal lekker ging voor Trek-Segafredo werd Koen door Bas Tietema in het zonnetje gezet

Chaos in de slotfase naar Albi

De etappe voor de eerste rustdag is niet goed verlopen voor Trek-Segafredo. Met nog zo'n 40 kilometer te gaan in de etappe van Saint-Flour naar Albi over 217.5 kilometer werd de ploeg verrast door een actie van Team Ineos. Zij gooiden alles op de kant waardoor er veel renners overboord gingen. Er kwam een groep van zo'n 40 renners aan de leiding met veel sprinters en enkele klassementsrenners. Maar Richie Porte, Bauke Mollema en Giulio Ciccone hadden de slag gemist. Ook Koen zat er niet bij. De etappe werd uiteindelijk gewonnen door de Belg Wout van Aert van Jumbo-Visma die Elia Viviani en Caleb Ewan voorbleef. Porte en Mollema verloren 1.40 min. in het klassement. Koen eindigde in een grote groep op 9.41 min. als 130ste. Op dinsdag is er de eerste rustdag.

@gettysport

Peloton laat kopgroep gaan

15 renners kregen in de etappe van Saint-Étienne naar Brioude over 170.5 kilometer de vrijgeleide van het peloton. Doordat de kopgroep vrij voor de beklimming van de berg van eerste categorie ontstond reed het peloton hier in een relatief rustig tempo omhoog. De koplopers pakten meer dan 10 minuten voorsprong en in de slotfase, toen in de kopgroep het spel op de wagen was, naar 14 minuten. In de kopgroep zat Koen zijn Belgische ploeggenoot Jasper Stuyven. Stuyven moest helaas op de slotklim van 3de categorie zijn landgenoot Tiesj Benoot en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey laten gaan. Stuyven eindigde als 5de. De klassementsrenners waaronder Porte, trokken nog even door op de laatste klim maar uiteindelijk kwam er een groep van zo'n 60 renners op 16.25 min. van Impey, die de sprint won van Benoot, over de eindstreep. Koen kwam in een groep daarachter op minuten als 83ste over de eindstreep.

@gettysport

Ciccone verliest het geel

De etappe op zaterdag 13 juli van Mâcon naar Saint-Étienne over 200 kilometer zou een lastige etappe gaan worden met 7 beklimmingen van 2de en 3de categorie. Trek-Segafredo zou niet koste wat het kost de gele trui van Ciccone verdedigen maar men probeerde het wel. In de achtervolging op de 4 en later 2 koplopers zag het er goed uit. Ook toen er nog maar 1 koploper was. Alleen plaatste Alaphilippe op de laatste klim van de dag zo'n sterke demarrage waarop iedereen, behalve zijn landgenoot Thibaut Pinot, het antwoord schuldig moest blijven. Alaphilippe en Pinot konden leider Thomas de Gendt niet meer achterhalen maar ze pakten wel genoeg voorsprong op het flink uitgedunde peloton, met daarin Ciccone, Porte en Mollema, om Ciccone uit het geel te rijden. Trek-Segafredo bleef wel aan de leiding in het ploegenklassement. Koen eindigde in een mooie bus als 139ste op 26.32 min.

@gettysport

Massasprint in Chalon-sur-Saône, Ciccone behoudt het geel

De langste etappe van de Tour van 2019 werd verreden op vrijdag 12 juli. De etappe ging van Belfort naar Chalon-sur-Saône over 230 kilometer. Een etappe die bij sprinters al aangekruist stond in hun agenda. Twee vluchters kreeg een vrijgeleide van het peloton en slokten de bonificatieseconden op waardoor de gele trui van Ciccone niet in gevaar kwam. Dylan Groenewegen won de etappe voor Caleb Ewan en Peter Sagan. Jasper Stuyven werd 8ste. Koen eindigde als 57ste.

@gettysport

Ploegmaat Ciccone pakt het geel

Op donderdag 11 juli stond de eerste bergetappe van de Tour de France van 2019 op het programma. De etappe ging van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles over 160.5 kilometer. In tegenstelling tot eerdere aankomst boven op La Planche des Belles Filles was de finish via een onverharde gravel weg met op het laatste gedeelte een stijgingspercentage van maar liefst 24% met een kilometer verlengd. Koen zijn ploeggenoten Giulio Ciccone en Julien Bernard maakten deel uit van de ontsnapping van de dag, een kopgroep van 14 renners. Na de diverse beklimmingen begonnen Ciccone en de Belg Dylan Teuns aan de slotklim naar de finish op La Planche des Belles Filles. Ze wisten vooruit te blijven maar helaas was Teuns in het laatste steile stuk iets sterker dan Ciccone. Doordat Ciccone op de voorlaatste berg 8 seconden bonificatie gehaald had, enkele seconden kreeg voor zijn tweede plaats en 1.35 min. voor leider Alaphilippe over de eindstreep kwam pakte de Italiaanse ploeggenoot van Koen de gele trui over van de Fransman. Richie Porte kwam bij de favorieten als 11de over de streep. Koen eindigde op 20 minuten als 102de.

Door de Elzas richting de Vogezen

De 5de etappe ging van Saint-Dié-des-Vosges naar Colmar over 175.5 kilometer. De wedstrijd kende diverse beklimmingen van 3de en 4de categorie. Deze beklimmingen zorgde er voor dat het peloton flink werd uitgedund. Zo'n 80 renners streden in Colmar om de overwinning. Peter Sagan zegevierde voor Wout van Aert en de Italiaan Matteo Trentin. Koen eindigde als 124ste op 14.48 min. Jasper Stuyven werd 9de en Porte zat veilig in de buik van de eerste groep.

Met Koen gaat het steeds beter na de slechte start van deze Tour. Morgen de eerste bergetappe van de Tour.

@gettysport

Terug naar het reguliere werk

Op dinsdag 9 juli werd er een etappe verreden die bij de sprinters in de agenda onderstreept stond, de etappe van Reims naar Nancy over 213.5 kilometer. Een etappe die een massasprint zou gaan eindigen en dat gebeurde ook. Voor Koen, die weer in zijn ritme lijkt te komen, was dit een etappe om Richie Porte heelhuids in het peloton naar de streep te loodsen. De Italiaan Elia Viviani won voor Alexander Kristoff en Peter Sagan. Koen werd 65ste.

@gettysport

124ste in derde etappe

In de derde etappe, welke ging van Binche naar Épernay over 215 kilometer kon Koen tot aan het laatste uur kopman Richie Porte bijstaan. In het laatste uur moest 1 klim van de vierde categorie gevolgd door drie klimmen van derde categorie bedwongen worden. Dit was allemaal net iets te veel voor Koen. Hij eindigde in een groep op bijna 14 minuten van dagwinnaar Julian Alaphilippe als 124ste. Alaphilippe kwam solo over de streep met zo'n 26 seconden voorsprong op een groep van zo'n man of 50 met daarbij Porte die 37ste werd. De Fransman pakte door zijn zege ook de gele trui over van Mike Teunissen.

18de in ploegentijdrit

De tweede etappe van de Tour de France 2019 bestond uit een ploegentijdrit over 27.6 kilometer met start en finish in Brussel. De Trek-Segafredo formatie met daarbij Koen behaalde een 18de plaats op 1.18 van de Jumbo-Visma formatie van geletruidrager Mike Teunissen. Voor Koen was deze ploegentijdrit een van slechtste dagen in zijn carrière. Hij moest te vroeg afhaken en reed een groot gedeelte van de tijdrit alleen en kon zo weinig bijdragen.

Valse start van de Tour

Koen kende in zijn 8ste Tour de France een valse start. In de eerste etappe met start en finish in Brussel kwam hij in de slotfase iets te veel ongevraagd in beeld van de TV camera. Koen was namelijk met nog zo'n 18 kilometer te gaan betrokken bij een valpartij waarbij ook de kopman van concurrent Astana, Jakob Fuglsang, bij betrokken was. Samen Fuglsang en vier Astana ploeggenoten, de Duitser Tony Martin van Jumbo-Visma, hervond Koen de aansluiting bij het peloton. Koen brak bij de val stukjes van beide voortanden af. Maar beide tanden werden 's avonds door een tandarts al vakkundig hersteld.

Voor de start van de etappe kon Koen nog met zijn ouders, oom en tante, zijn zus, schoonboer en petekind op de foto.

De Grote Plaat met Koen

Voordat Koen naar Brussel vertrok voor de start van de Tour France had hij een interview met oud-wielrenner en journalist John den Braber en muzikant Blaudzun voor de Podcast de Grote Plaat. Evenals vorig jaar was de straat bij het ouderlijk huis in Liempde weer versierd.

Gegokt op het NK

Op zondag 30 juni reden diverse beroepsrenners hun nationaal kampioenschap. In Nederland gebeurde dat in Ede. Koen stond hier aan de start zonder ploeggenoten. In de slotfase reed de laatste vluchter van de oorspronkelijke kopgroep, Elmar Reinders, nog voorop. Met nog zo'n 3.5 kilometer te gaan plaatste Koen een demarrage om het gat naar Reinders te overbruggen maar slaagde daar niet in. Hij kreeg geen enkele steun en werd weer ingelopen. Even later werd ook Reinders gegrepen en draaide het uit op een massasprint die gewonnen werd door Fabio Jakobsen. Koen werd op 1.30 min. 53ste.

Dauphiné zit erop

Op zondag 16 juni werd de Dauphiné afgesloten met de etappe Cluses naar Champéry over 113.5 kilometer. Een omvangrijke kopgroep met daarbij ook Koen zijn ploeggenoot Julien Bernard kleurde deze etappe. Twee renners van deze kopgroep wisten uit de greep van het peloton te blijven. De Dylan van Baarle klopte de Australiër Jack Haig voor de dagzege. Porte eindigde als 20ste en werd 11de in het eindklassement. Koen werd 100ste in de etappe in een groep op 16 minuten van Van Baarle en eindigde in het eindklassement als 92ste.

Zware voorlaatste etappe

De voorlaatste etappe in de Dauphiné welke ging van Saint-Genix-les-Villages naar Pipay over 133.5 kilometer was een zware etappe. Niet alleen door vele beklimmingen maar ook door de zware regenval. De Nederlander Wout Poels won de etappe. Richie Porte werd 14de op 46 seconden van Poels. Koen eindigde als 79ste in een grote groep op 24.18 minuten.

Eerste van drie bergetappes zit erop

De zesde etappe in de Dauphiné was een bergetappe van Saint-Vulbas naar Saint-Michel-de-Maurienne over 229 kilometer. Drie renners wisten in deze etappe de groep met favorieten ver voor te blijven. Het was de Fransman Julian Alaphilippe die zegevierde. Porte eindigde in de groep van favorieten als 23ste op 6 minuten van Alaphilippe. Koen eindigde als 95te in een groep op 18.26 minuten. Op zaterdag en zondag volgende er nog twee bergetappes. Porte staat nu 11de op 54 seconden van leider Sean Yates.

Massasprint met verrassende winnaar

De vijfde etappe draaide op donderdag 13 juni uit op een massasprint. Dat die sprint er aan het einde van de etappe van Boën-sur-Lignon naar Voiron over 201 kilometer er zou komen was niet verrassend, maar de winnaar wel. De Belg Wout van Aert, een dag nog eerder winnaar in de tijdrit, vloerde met een prima sprint in de straten van Voiron de Ier Sam Bennett en de Fransman Julian Alaphilippe. Koen, die Porte de gehele etappe bijstond, eindigde in het gezelschap van de Australiër als 42ste.

80ste in de tijdrit

Op woensdag 12 juni werd in en rondom Roanne een individuele tijdrit over 26.1 kilometer verreden. Koen behaalde in deze tijdrit een 80ste plaats op 3.33 min. van de Belg Wout van Aert die de tijdrit won met een tijd van 33.38 min. De Amerikaan Tejay van Garderen werd tweede op 31 seconden en Tom Dumoulin 3de op 47 seconden. Richie Porte werd 11de op 1.19 min. De Engelsman Chris Froome kwam tijdens de verkenning van de tijdrit hard ten val en liep meerdere botbreuken op waardoor het seizoen er voor hem op zit.

Massasprint in de 3de etappe Dauphiné

De derde etappe van de Dauphiné, welke ging van Le Puy-en-Velay naar Riom, eindigde na 177 kilometer in een massasprint. Deze sprint werd gewonnen door de Ier Sam Bennett van Bora. Koen zijn ploeggenoot Edward Theuns werd 5de. Koen eindigde in de buik van het peloton als 55ste.

Klassementsrenners melden zich

De tweede etappe van de Dauphiné, welke ging van Mauriac naar Craponne-sur-Arzon over 180 kilometer, was typisch zo'n etappe waar de bekende tourrenners zich lieten zien, een rit voor de kopmannen dus. Twee koplopers bleven een groepje vooruit met daarin diverse bekende namen zoals Chris Froome, Nairo Quintana en Thibaut Pinot 13 seconden voor. Op 44 seconden volgde een groep met daarbij Koen zijn kopman Richie Porte (18de) maar ook de Ier Dan Martin, Steven Kruijswijk, Romain Bardet. Allemaal namen die weer in juli veelvuldig gaan horen. Koen kwam als 120ste op 21.54 min. over de eindstreep als aanvoerder van de laatste groep.

De Dauphiné is begonnen

Koen neemt van zondag 9 t/m zondag 16 juni deel aan de 71ste Critérium du Dauphiné. Voor Koen staat deze wielerronde in het teken van kopman Richie Porte helpen. De eerste etappe op zondag 9 juni ging van Aurillac naar Jussac over 142 kilometer. Na alle beklimmingen en diverse aanvallen was er nog een peloton over van zo'n 60 renners met daarbij de kopmannen alle teams en dus ook Porte. Koen eindigde in een groep 6.16 min. als 106de.

Wederom massasprint in de slotetappe

Vooraf was het nog niet zeker of de slotetappe in Noorwegen tot een massasprint zou leiden maar aan het einde van de etappe van Gran naar Hønefoss over 175.1 kilometer werd het toch een massale aankomst. Zo'n 50 renners gingen in Hønefoss gezamenlijk op de eindstreep af en de Noor Kristoffer Halvorsen toonde zich de snelste. Koen zat niet meer in deze groep, hij eindigde als 68ste op 5.37 van Halvorsen. Ploeggenoot Alex Kirsch sprintte naar een 7de plaats. Het eindklassement werd een prooi voor Alexander Kristoff die zijn landgenoot Halvorsen 3 seconden voorbleef. Koen eindigde als 47ste.

Vijfde etappe eindigt in massasprint

De vijfde etappe van de Tour of Norway welke gereden werd op zaterdag 1 juni van Skien naar Drammen eindigde na 159.7 kilometer in een massasprint. De Noor Alexander Kristoff zegevierde voor eigen publiek. Koen had deze keer zijn ploeggenoot Alex Frame vooraan afgezet. Frame werd 7de in de sprint. Koen eindigde als 52ste.

Vijf renners voorkomen massasprint

Nadat Boasson Hagen een dag eerder al een massasprint voorkwam slaagde een kopgroep van 5 renners er tijdens de etappe van Arendal naar Sandefjord over 224.4 kilometer ook om uit de greep te blijven van een, weliswaar uitgedund, peloton. Helaas zat er geen Trek-Segafredo renner bij de kopgroep. Koen en Alex Kirsch waren de enige twee renners van Trek die nog deel uitmaakten van het peloton dat 7 seconden achterstand had op de 5 leiders. Koen eindigde als 45ste.

Edvald Boasson Hagen blijft peloton nipt voor

De derde etappe in de Tour of Norway, welke ging van Lyngdal naar Kristiansand over 179.7 kilometer leek in de finale ook uit te draaien op een massasprint zoals dat in de eerste twee etappes gebeurde. Maar de Noor Edvald Boasson Hagen liet het niet op een sprint aankomen. Samen met een ploeggenoot demarreerde hij in de slotkilometers en wist stand te houden tot op de streep. Koen, die in de beklimmingen tijdens de etappe met de beste mee kon, zette in de finale Alex Kirsch voorin af. Kirsch sprintte naar een 5de plaats. Koen werd 58ste.

Wederom massasprint

De tweede etappe ging op woensdag van Kvinesdal naar Mandal over 174 kilometer. Ook deze etappe eindigde in een massasprint. Koen zette zijn teamgenoot Alex Kirsch met nog zo'n 1.5 kilometer te gaan vooraan af in het peloton. Kirsch sprintte uiteindelijk naar een mooie 5de plaats. De dagzege was voor de Columbiaanse sprinter Álvaro José Hodeg. Koen eindigde als 76ste.

Massasprint in Noorwegen

Koen neemt van 28 mei t/m 2 juni deel aan de Tour of Norway. De eerste etappe op dinsdag 28 mei ging van Stavanger naar Egersund over 168.2 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Nederlander Cees Bol van Team Sunweb. Alex Kirsch was met een 11de plaats de best geklasseerde Trek-Segafredo renner. Koen werd 73ste. Onder video's zie je in een video van deze etappe hoe Koen ternauwernood een valpartij kan ontwijken.

11de in de Hammer Chase

Op zondag 26 mei vond de Hammer Chase plaats. Een ploegentijdrit over 48.9 kilometer. De Trek-Segafredo formatie eindigde als 11de in 56.28 min. Het eindklassement werd gewoon door Team Jumbo-Visma. Trek-Segafredo werd 14de.

Enkele punten verzameld in de Hammer Sprint Race

Op zaterdag 25 mei stond de sprintrace op het programma. De ploeg van Koen, Trek-Segafredo, ging het niet zo goed af inde sprint race, een wedstrijd over de 87.3 kilometer met 10 sprinrs. Zij behaalden door een 4de plaats van Koen in een sprint en een 4de, 7de en 8ste plaats van Ryan Mullen in diverse sprints een 14de plaats.

23ste in de Hill Climb te Stavanger

In het Noorse Stavanger wordt van 24 t/m 26 mei de eerste uit een reeks van 3 wedstrijden gehouden van de Hammer Series. Op vrijdag 24 mei nam Koen namens Trek-Segafredo deel aan de Hill Climb. Een wedstrijd over 84,55 kilometer bestaande uit tien ronden waarbij finish op een heuvel ligt met een flink stijgingspercentage. Bij iedere beklimming waren er punten te verdienen. De Jumbo-Visma formatie was daarin de beste. Mike Teunissen, clubgenoot van Koen bij WV Schijndel, won de wedstrijd. Koen eindigde als 23ste. De Trek-Segafredo formatie eindigde als 14de.