Archief 2019 - deel 3

Koen de Kort nieuws banner

Seizoen zit erop

Koen reed op dinsdag 8 oktober zijn laatste wedstrijd van het seizoen. In België nam hij deel aan de klassieker Binche - Chimay - Binche / Mémorial Frank Vandenbroucke over 198.6 kilometer welke voor de 32ste maal werd verreden. De naweeën van de val in Münsterland noopten hem tot een voortijdige opgave. Jasper Stuyven was met een 6de plaats de beste Trek-Segafredo renner in de uitslag.

52ste na val in Sparkassen Münsterland Giro (1.HC)

Koen heeft op donderdag 3 oktober een 52ste plaats behaald na een val in de 14de Sparkassen Münsterland Giro (1.HC). De wedstrijd van Emsdetten naar Münster over 193.3 kilometer werd in de finale nog gekenmerkt door een grote valpartij. Hierbij was helaas ook Koen betrokken. Koen zijn ploeggenoot John Degenkolb eindigde in zijn laatste wedstrijd voor Trek-Segafredo als 17de.

Mads Pederesen wint 73ste Grand Prix d'Isbergues, Koen 33ste

Op zondag 22 september nam Koen in Frankrijk deel aan de 73ste Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais (1.1). Deze klassieker met start en finish in Isbergues ging over een afstand van 197.3 kilometer. Trek-Segafredo was met 5 man vertegenwoordigd in een groep van een kleine 40 renners. Koen zijn ploeggenoot Mads Pedersen reed weg uit deze groep waarna het aan de anderen was om de vlucht te beschermen. Dit lukte prima want Pederson met 38 seconden voorsprong op de groep waar John Degenkolb met een 2de plaats het succes compleet maakte. Koen eindigde als 33ste.

Theuns wint in Haacht, Koen 48ste

Op zaterdag 21 september werd in België de klassieker 9de Primus Classic (1.HC) met de start in Brakel en de finish in Haacht verreden over een afstand van 197 kilometer. Terwijl de sprinters zich opmaakten voor een massale aankomst glipte Koen zijn ploeggenoot Dylan Theuns er van tussen. Theuns wist stand te houden en zegevierde. De Duitser Ackermann sprintte naar plaats 2 voor de Belg De Buyst en Dylan Groenewegen. Koen kwam juichend als 48ste over de eindstreep.

53ste Bretagne Classic - Ouest-France te Plouay

Koen nam op zondag 1 september deel aan de Franse WorldTour klassieker 53rd Bretagne Classic - Ouest-France over een afstand van 248.1 kilometer. Koen eindigde na bijna zes en een half uur wedstrijd als 89ste op 16.36 min. van de winnaar, de Belg Sep Vanmarcke. Vanmarcke was in de slotfase weggereden van zijn beide medevluchters Tiesj Benoot en Jack Haig. Zijn eindigden op 3 seconden als 2de en 3de.

2de in Almelo

Koen heeft op vrijdagavond 30 augustus in de Profronde van Almelo een 2de plaats behaald. Koen ontsnapte in de slotfase samen met Mike Teunissen en Maurits Lammertink uit een groep van 9 renners die zich al eerder hadden losgemaakt van het peloton. In de sprint toonde Teunissen zich iets sneller dan Koen. Lammertink werd 3de.

24th EuroEyes Cyclassics Hamburg (1.UWT)

In het Duitse Hamburg werd op zondag 25 augustus de klassieker 24th EuroEyes Cyclassics Hamburg (1.UWT) verreden. Deze klassieker eindigde na 216 kilometer in een massasprint van zo'n 35 renners. De Italiaan Elia Viviani won voor de derde maal op rij deze klassieker. Koen eindigde als 94ste in een groep op 11 minuten van Viviani. Koen zijn ploeggenoot Mads Pedersen was met een 15de plaats de eerste Trek-Segafredo renner in de uitslag.

Profronde van Etten-Leur

Op zondag 18 augustus nam Koen deel aan de Profronde van Etten-Leur. De beroepsrenners reden hier een omnium. Koen behaalde hier na drie onderdelen een 13de plaats. Steven Kruijswijk won het omnium voor Tourwinnaar Egan Bernal en de Slovaak Peter Sagan.

4de in Zevenbergen

Op zondag 11 augustus nam Koen deel aan de Profronde van Zevenbergen. De beroepsrenners reden hier een omnium. Koen stond na 2 onderdelen op een 4de plaats achter Bauke Mollema, Fabio Jakobsen en Caleb Ewan. In deze puntenkoers wist Ewan genoeg punten te verzamelen om Jakobsen te verslaan. Mollema eindigde als 3de. Koen werd 4de.

8ste in Maastricht

Op vrijdag 9 augustus werd de profronde van Maastricht verreden. Het was de Belg Philippe Gilbert die niet ver van zijn woonplaats af zegevierde voor Mike Teunissen en Bauke Mollema. Koen behaalde hier een 8ste plaats.

5de in Oostvoorne

Op donderdag 8 augustus nam Koen in Oostvoorne deel aan een profcriterium, de 39ste Profronde van Oostvoorne. De zege was voor Mike Teunissen die Dylan van Baarle en Cees Bol voorbleef. Koen legde achter Ramon Sinkeldam beslag op een 5de plaats.

Prudential RideLondon-Surrey Classic

Koen nam op zondag 4 augustus deel aan 8ste Prudential RideLondon-Surrey Classic, een WorldTour klassieker te Londen. Deze wedstrijd over 169 kilometer is een typische wedstrijd voor de sprinters. Voor Trek-Segafredo was het zaak om Jasper Stuyven in een goede positie te loodsen. Stuyven behaalde in de massasprint een 4de plaats. De winst was voor de Italiaan Elia Viviani van Deceuninck-Quickstep die de Ier Sam Bennet van Bora-Hansgrohe en zijn Noorse ploeggenoot Michael Mørkøv voorbleef. De massasprint werd evenals een dag eerder bij vrouwen ontsierd door een massale valpartij. Koen eindigde als 73ste in het tweede gedeelte van het peloton.

@adam.jl.rees

2de in Heerlen

Op vrijdagavond nam Koen deel aan de Raboronde te Heerlen. In de finale van dit profcriterium kwam Koen voorop te liggen met Jumbo-Visma renner Mike Teunissen en Sunweb renner Roy Curvers. Teunissen, clubgenoot van Koen bij Wielervereniging Schijndel, was in de eindsprint sneller en verwees Koen naar een 2de plaats. Curvers werd 3de.

Foto met dank aan Maurice Steward

11de in Wateringen

Op donderdag 1 augustus heeft Koen in de Profronde van het Westland te Wateringen een 11de plaats behaald. De overwinning was voor Steven Kruijswijk die Dylan van Baarle en Fabio Jakobsen voorbleef.

4de in Chaam

Op de eerste woensdag na de Tour wordt traditioneel de 8 van Chaam verreden. In het Brabantse dorp stond op woensdag 31 juli de Tour winnaar Egan Bernal aan de start. Het was uiteindelijk ook Bernal die Chaam won doordat hij sneller was dan Steven Kruijswijk. In de sprint om de 3de plaats moest Koen het afleggen tegen rassprinter Dylan Groenewegen. Boy van Poppel werd 5de en de Spaanse renner en helper van Bernal Jonathan Castroviejo eindigde als 6de.

5de in Surhuisterveen

Op dinsdag 30 juli nam Koen deel aan de Profronde van Surhuisterveen. In de finale van dit profcriterium maakte Koen deel uit van een kopgroep van 10 renners met daarbij de Tourfavorieten Vincenzo Nibali, Steven Kruijswijk, Wout Poels, Mike Teunissen en Bauke Mollema. In de laatste ronde reden Kruijswijk, Nibali en Poels weg uit de kopgroep. Poels ging de sprint aan maar Kruijswijk toonde zich de snelste voor Nibali en Poels. Koen sprintte achter Pieter Weening naar een 5de plaats. Dylan van Baarle werd 6de, Mollema 7de en Teunissen 8ste.

7de in Boxmeer

Met 3 weken Tour de France nog in de benen moest Koen op maandag 29 juli zijn opwachting maken in het profcriterium Daags na de Tour in Boxmeer. Maar onder belangstelling van tienduizenden toeschouwers waren die zere benen zo vergeten en werd er volop gekoerst. Uiteindelijk wist Mike Teunissen Wout Poels en Steven Kruijswijk in de sprint te verslaan. Bij de achtervolgers won Dylan Groenewegen de sprint voor plaats 4. Koen eindigde achter de andere rassprinters Fabio Jakobsen en Cees Bol als 7de.