Archief 2018 - deel 3

 
Koen de Kort banner nieuws

9de plaats in Japan Cup Cycle Road Race

Koen heeft in zijn allerlaatste wedstrijd van het seizoen op zondag 21 oktober een 9de plaats behaald. Tijdens de Japan Cup Cycle Road Race (UCI 1.HC) met start en finish in Utsunomiya maakte hij deel uit van de eerste grote groep van 24 rijders waaruit in de finale nog enkele renners wegreden. Met 7 renners vooruit werd het voor Koen na 144 kilometer sprinten voor plaats 8. Hij werd 9de en was daarmee de eerste renner van Trek-Segafredo in de uitslag. Ploeggenoot Fabio Felline werd 13de. De overwinning was voor de Australiër Robert Power van Mitchelton-Scott die zijn medevluchter Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) in de sprint versloeg. Op veertig seconden werd de Deen Matti Breschel 3de voor de Ier Nicolas Roche.

John Degenkolb wint Japan Criterium

Voorafgaand aan de Japan Cup Cycle Road Race wordt er op zaterdag altijd de Japan Cup Criterium verreden. Het Trek team met Japanner Fumiyuki Beppu in de gelederen maakte de wedstrijd hard. De plannen van het team werden goed uitgevoerd. Eugenio Alafaci en Laurent Didier brachten het team naar de laatste bocht, waarbij Fabio Felline het overnam om Koen, John Degenkolb en Fumiyuki Beppu in de eerste positie te brengen. Koen deed een geweldige lead-out en John was de laatste man die Fumy naar de finish bracht. Toen John zag dat Fumy niet meer in zijn wiel zat in de hectische mix van de sprint, besloot hij om vol op kop door te gaan en pakte hij de zege. Koen eindigde als 65ste.

Foto: Key Tsuji/BettiniPhoto ©2018

Op naar Japan

In de slotetappe van Bursa naar Istanbul over 166.7 kilometer werd gewonnen door Sam Bennet. De Spanjaard Eduard Prades werd in de etappe 2de achter Bennet en kon met de 5 seconden bonificatie bij de Kazach Lutsenko langszij komen in het algemeen klassement. Op grond van alle etappe klasseringen werd Prades de eindwinnaar. Koen eindigde in de etappe als 87ste op 1.19 min. In het algemeen klassement werd hij 58ste. Na Turkije staat de Japan Cup op het programma.

Degenkolb grijpt net naast de dagzege

De voorlaatste etappe van de Tour of Turkey ging op zaterdag 13 oktober van Selçuk naar Manisa over 137.3 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint waarbij John Degenkolb met een 2de plaats achter de Colombiaan Álvaro José Hodeg naast de dagzege greep. Koen, die samen met enkele ploeggenoten Degenkolb goed afgezet had voor de sprint, eindigde als 91ste. Ook waren ze er onderweg in geslaagd om Felline een bonificatieseconde te laten halen waardoor deze opschoof naar een 5de plaats in het algemeen klassement.

Klassementsrenners melden zich

De vierde etappe in de Tour of Turkey ging op vrijdag 12 oktober van Marmaris naar Selçuk over 206.9 kilometer. De aankomst was bergop. Geen grote col maar wel een flinke berg. Trek-Segafredo had met Ruben Guerreiro en Fabio Felline twee renners mee voorin. Uiteindelijk kwam er een groepje van 13 renners als eerste boven. De Kazach Alexey Lutsenko van Astana toonde zich de snelste. Guerreiro werd 6de en Felline 12de. Koen eindigde in een klein groepje op 4.14 min. als 63ste.

3de plaats voor Degenkolb in derde massasprint

De derde etappe in de Ronde van Turkije welke ging van Fethiye naar Marmaris over 137.2 kilometer eindigde net als de twee eerdere etappes in een massasprint. De Trek-Segafredo formatie kon John Degenkolb in een redelijke positie afleveren voor de eindsprint. De Duitser behaalde een 3de plaats. Koen eindigde als 78ste.

Ook tweede etappe eindigt in massasprint, Degenkolb 7de

Ook de tweede etappe van de Tour of Turkey, welke gehouden werd op woensdag 10 oktober, eindigde in een massasprint. De etappe met start en finish in Antalya over 154.1 kilometer werd gewonnen door de Ier Sam Bennett. Deze keer kon de Trek-Segafredo formatie sprinter Degenkolb wel voorin af zetten. Degenkolb werd 7de. Koen eindigde als 46ste.

Massasprint in Turkije, etappe om snel te vergeten.

Koen neemt van 9 tot en met 14 oktober in Turkije deel aan de 54th Presidential Cycling Tour of Turkey, een WorldTour etappewedstrijd. De eerste etappe op dinsdag 9 oktober met start en finish in Konya over 150 kilometer eindigde in een massasprint. De Trek-Segafredo formatie kon in de chaotische finale niemand goed in stelling brengen voor de massasprint. John Degenkolb was met een 26ste plaats de best geklasseerde Trek-renner. Koen eindigde als 67ste. Het was dus een etappe om snel te vergeten.

Degenkolb 2de in Sparkassen Münsterland Giro, Koen 19de

Op woensdag 3 oktober reed Koen zijn laatste klassieker van het seizoen in Europa. Hij nam in Duitsland deel aan de Sparkassen Münsterland Giro. Na zo'n 135 kilometer kwam er na een beklimming een afscheiding in het peloton. 32 renners kwamen voorop. Bij deze 32 zaten naast Koen ook zijn Trek-Segafredo ploeggenoten John Degenkolb en Jasper Stuyven. Toen aan het einde van deze klassieker, die ging van Coesfeld naar Münster over 210.8 kilometer alle vluchtpogingen geneutraliseerd waren, deden Koen en Stuyven de lead-out voor Degenkolb. Helaas werd de Duitser verslagen door zijn landgenoot Max Walscheid van Sunweb. Koen eindigde als 19de.

72ste Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais (1.1)

Koen nam op zondag 23 september deel aan de 72ste Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais, een UCI 1.1 wedstrijd over 198.3 kilometer met start en finish in Isbergues. Koen wist de wedstrijd niet tot een goed einde te brengen. Trek-Segafredo had niemand in de kopgroep en John Degenkolb was de best geklasseerde renner in de uitslag op een 14de plaats als snelste van het peloton op 3.57 min. van de Philippe Gilbert.

Mads Pedersen wint 78ste Tour de l'Eurométropole

Koen zijn ploeggenoot Mads Pedersen heeft op zaterdag 22 september de 78ste Tour de l'Eurométropole in Frankrijk op zijn naam geschreven. Pedersen zat samen met ploeggenoot Jasper Stuyven in een kopgroep van elf renners. Het was Stuyven die zijn eigen kans opofferde voor Pedersen en de sprint aanging met Pedersen in zijn wiel. De ontsnapte Tiesj Benoot werd onder aanvoering van Stuyven nog achterhaald waarna Pedersen zegevierde voor Jempy Drucker en Oliver Naesen. Stuyven werd nog 10de. Koen eindigde als 103de in een groep op ruim 5 minuten van de kopgroep.

Sprint in Montréal

De 9th Grand Prix Cycliste de Montréal is op zondag 9 september geëindigd in een sprint van zo'n 40 renners. Wederom was de Australiër Michael Matthews, zoals vrijdag in Québec de snelste, alleen zat er deze keer geen Trek-Segafredo renner bij de eerste 10. Toms Skujiņš werd 13de en Jasper Stuyven 14de. Koen staakte de strijd voortijdig nadat zijn werk er op zat.

Jasper Stuyven 3de in Québec

Op vrijdag 7 september nam Koen namens de Trek-Segafredo formatie in Canada deel aan de WorldTour klassieker 9th Grand Prix Cycliste de Québec. Op een parcours met start en finish in Québec was het uiteindelijk na ruim 201 kilometer een groep van zo'n 50 renners die gingen sprinten voor de overwinning. De Australiër Michael Matthews van Team Sunweb zegevierde voor de BMC renner Greg van Avermaet en Koen zijn Belgische ploeggenoot Jasper Stuyven. Koen eindigde als 91ste op 3.03 min. van Matthews.

28ste in Plouay

Op zondag 26 augustus stond Koen aan de start in WorldTour klassieker Bretagne Classic - Ouest-France met start en finish in Plouay over 256.9 kilometer. De wedstrijd werd verreden in de regen. De wedstrijd ging niet helemaal zoals gepland volgens Koen. Maar Trek had wel Ruben Guerreiro in de kopgroep. Alleen toen Oliver Naesen, Michael Valgren en Tim Wellens wegreden uit de kopgroep moest Guerreiro evenals nog 5 andere medevluchters passen. De Portugees eindigde in de door Naesen gewonnen wedstrijd als 5de. In het zeer uitgedunde peloton sprintte John Degenkolb naar een 13de plaats. Koen eindigde als 28ste.

4de plaats voor John Degenkolb in Hamburg

Op zondag 19 augustus werd in Hamburg de WorldTour klassieker EuroEyes Cyclassics Hamburg verreden over een afstand van 216.4 kilometer. Deze klassieker eindigde in een massasprint waarin Koen en zijn ploeggenoten, sprinters John Degenkolb maar ook Giacomo Nizzolo in stelling brachten. Degenkolb sprintte achter Elia Viviani, Arnoud Démare en Alexander Kristoff naar een 4de plaats. Nizzolo eindigde als 6de. Koen kwam als 60ste over de eindstreep.

Van der Poel 2de op EK na o.a. goed werk van Koen

Op zondag 12 augustus werd in het Schotse Glasgow het EK wielrennen op de weg verreden onder regenachtige omstandigheden. Het was Koen die het gat dichtreed naar de koplopers waarna Mathieu van der Poel en Maurits Lammertink de sprong konden wagen en voorop kwamen te liggen in een kopgroep van 11 renners. Uit deze kopgroep viel nog een renner weg met een lekke band en 10 renners moesten daarna gaan uitmaken wie de medailles ging behalen. Dit werden er 5 doordat Lammertink met nog enkele kilometers te gaan in een bocht weggleed en in de hekken terecht kwam en enkele andere renners daardoor ook op achterstand kwamen. De Italianen zaten met twee renners nog in de uitgedunde kopgroep. De Italiaan Davide Cimolai kon de sprint aangaan voor zijn landgenoot Matteo Trentin. Trentin zegevierde en Van der Poel sprintte voor de Belg Wout van Aert naar het zilver. Koen eindigde in de groep achtervolgers op twee en een halve minuut als 29ste.

3de in Oostvoorne

Koen heeft op donderdag 9 augustus deelgenomen aan de 38e Profronde van Oostvoorne. Achter Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen behaalde Koen hier een 3de plaats.

Gouden Pijl te Emmen

Op zondag 5 augustus werd de Gouden Pijl van Emmen verreden. Tom Dumoulin zegevierde hier voor Niki Terpstra en Dylan Groenewegen. Koen, die op zaterdagavond samen met Bauke Mollema van San Sebastian naar Amsterdam gevlogen was, eindigde als 20ste.

Mollema behaald 2de plaats in Clasica Ciclista San Sebastian

Koen nam op zaterdag 4 augustus in Spaans Baskenland deel aan de WorldTour klassieker Clasica Ciclista San Sebastian. Zijn Trek-Segafredo ploeggenoot Bauke Mollema zat evenals de voorgaande jaren in de finale weer vooraan en behaalde wederom het erepodium met een 2de plaats. Koen, die de lead-out deed voor Mollema richting laatste klim, eindigde na 228.7 kilometer als 50ste op 4.49 min. van de Fransman Alaphilippe die Mollema in een sprint à deux versloeg.

Contract met 2 jaar verlengd bij Trek-Segafredo

Koen, die op zaterdag aan het vertrek staat van de WorldTour klassieker Classica San Sebastian, heeft zijn contract met 2 jaar verlengd bij Trek-Segafredo. Koen, die binnenkort zijn 36ste verjaardag viert, wordt hiermee beloond voor zijn inzet als wegkapitein in de diverse wedstrijden in de afgelopen twee seizoenen bij Trek-Segafredo.

"Ik voelde me vanaf het begin, toen ik in 2017 bij Trek-Segafredo kwam, op mijn gemak en echt thuis in dit team", aldus Koen. "Ik voel me hier enorm goed ondersteund, iedereen geeft alles om de renners maximaal te laten presteren. Bij Trek-Segafredo heb ik een zeer motiverende en stimulerende omgeving gevonden waar ik kan doen waar ik het beste in ben. Ik ben erg blij dat het team hetzelfde over mij dacht, dus we kwamen heel gemakkelijk en snel tot een overeenkomst voor nog twee jaar. Dat voelt heel goed."

Foto:(c)Kramon

Wateringen

Op donderdag 2 augustus werd de 46ste editie Profronde Westland verreden te Wateringen. Voorheen stond deze wedstrijd bekend als de Wateringse Wielerdag. Koen behaalde in het criterium voor beroepsrenners een 14de plaats. Dylan Groenewegen zegevierde voor Niki Terpstra en Dylan van Baarle.

8 van Chaam

Koen nam op woensdag 1 augustus deel aan de 8 van Chaam. Dit profcriterium werd gewonnen door Tom Dumoulin voor Steven Kruijswijk en Mathieu van der Poel. Koen eindigde als 11de.