Nieuws

 
Koen de Kort nieuws banner

The addition

@nienkeploni and @koendekort1 present

The addition to make us a family of 3

In a story that will alter our lives forever

The one and only

ELLIOT MOSI

We can't wait to explore the world together ❤️

Aan het werk + diverse interviews

Zo'n twee maanden na zijn ongeluk in Andorra is Koen al weer aan het werk. Niet op de fiets maar in zijn nieuwe rol als Team Support Manager bij zijn wielerploeg Trek-Segafredo. Na een een test op de baan in Duitsland voor de vrouwenploeg werd onlangs ook materiaal getest op de kasseien van Parijs-Roubaix.

In de pers verschenen onlangs enkele interviews met Koen. Zo schonk Wielerflits, de NOS, Trouw en het NRC aan dacht aan hem. Hier geven we je een link naar het interview in de NRC. (Foto Merlijn Doomernik, NRC)

Koen wordt Team Support Manager bij Trek-Segafredo

Na een carrière van 17 jaar is er een einde gekomen aan het bestaan van Koen als wielrenner. 2021 zou sowieso zijn laatste seizoen zijn maar het ernstige ongeluk met een off-road buggy op 24 juni maakte een abrupt einde aan zijn bestaan als wielrenner toen hij drie vingers en een deel van zijn rechterhand verloor.

Maar voor het ongeluk had Koen al duidelijk een beeld van wat hij wilde gaan doen na zijn carrière. En zijn huidige werkgever Trek-Segafredo biedt hem ook die kans. Samen met mecanicien Glen Leven uit Luxemburg, ooit afgestudeerd als ingenieur, gaat hij zich bezig houden met de aankoop, testen, verdeling en onderhoud van al het racemateriaal voor de mannen en vrouwen formatie van Trek-Segafredo.

Dit zal hij doen in de functie van Team Support Manager. Koen en Glen nemen deze rol over van Matt Shriver die deze rol voor 7 jaar vervulde en teruggaat naar zijn thuisland Amerika voor een nieuwe uitdaging.

Ploeggenoten steken hart onder de riem

Tijdens de rustdag van de Tour de France in Andorra namen diverse ploeggenoten van Koen van de Trek-Segafredo formatie samen met o.a. ploegleider Steven de Jongh de moeite om een bezoek te brengen aan het Grupetta cafè van Koen in Andorra. Zij gingen hier nog samen op de foto om Koen een hart onder de riem te steken.

Koen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en met zijn vriendin afgereisd naar Nederland om daar te gaan revalideren.

Opnieuw onder het mes

Op woensdag 7 juli zal Koen opnieuw aan zijn hand geopereerd worden. De doctoren gaan zijn hand zo ver mogelijk herstellen door middel van een huidtransplantatie. Met het herstel van zijn wijsvinger gaat het de goede kant op.

Ongeluk tijdens off-road trip kost Koen 3 vingers

Koen heeft op donderdag 24 juni tijdens een off-road trip in Andorra een ongeluk gehad met een voertuig. Bij dit ongeluk liep Koen een zware verwonding op aan zijn rechterhand. Hij is na het ongeluk met een helikopter overgevlogen naar Hospital Parc Taulí de Sabadell in de buurt van Barcelona te Spanje. De artsen aldaar konden niets anders meer doen dan 3 vingers amputeren van zijn rechterhand.

Zijn wijsvinger en duim konden ze behouden en volgens de ploegarts van zijn Team Trek-Segafredo Dr. Manuel Rodrìguez Alonso kan Koen hierdoor in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid zijn hand blijven gebruiken. De ploegarts staat in goed contact met de artsen in het ziekenhuis.

De spoedoperatie duurde meer dan drie uur. Koen moet nu nog enkele dagen in het ziekenhuis verblijven. Hij krijgt nu een antibiotica kuur om mogelijke infecties tegen te gaan. Koen was zowel voor als na de operatie goed aanspreekbaar en volgens de dokter Rodriguez Alonso verkeert hij in goede lichamelijke als geestelijke conditie.

Koen was bezig aan zijn laatste jaar als profrenner en was zich aan het oriënteren op een nieuwe uitdaging na zijn lange profcarrière.

25ste op het NK

Op zondag 20 juni werd op en rondom de VAM-berg in Wijster het Nederlands Kampioenschap op de weg verreden. Met nog 8 kilometer leek de strijd om de titel te gaan tussen Sjoerd Bax, Oscar Riesebeek en Martijn Tusveld. De Jumbo-Visman renners Dylan Groenewegen, Olav Kooij, Timo Roossen en Mike Teunissen dichtten het gat met de drie koplopers. Met nog 2,5 kilometer te gaan demarreerde Roosen en liet Teunissen vakkundig het gat vallen. Roosen kwam met een voorsprong van een halve minuut op nummer twee Bax, die Riesebeek te snel af was, over de eindstreep. Koen zat in de achtervolgende groep en legde op 3.27 min. beslag op een 25ste plaats.

Slotetappe Ronde van België eindigt in een massasprint

De slotetappe van de Ronde van België, welke op zondag 13 juni verreden werd, ging van Turnhout nar Beringen over 178.7 kilometer. De vluchters van de dag werden op tijd door het peloton ingerekend en de Brit Mark Cavendish won de etappe. Koen eindigde als 79ste op 33 seconden. In het eindklassement, dat gewonnen werd door de Belg Remco Evenpoel, eindigde Koen als 53ste.

Ook een sprint in de 4de etappe

Ondanks dat de renners op zaterdag 12 juni een rit van 152.7 kilometer aflegden door de Waalse Ardennen werd het in de straten van Hamoir een massasprint. Wel niet zo massaal als een dag eerder want het was maar een groep van ongeveer 40 renners. De rest lang op achterstand. Net als een dag eerder was de Australiër Caleb Ewan de snelste. Koen zat als enige renner van Trek-Segafredo mee voorin en eindigde als 21ste.

Massasprint in derde etappe

De derde etappe van de Ronde van België ging op vrijdag 11 juni van Gingelom naar Scherpenheuvel-Zichem over 174.4 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint. Koen zijn Italiaanse ploeggenoot Matteo Moschettie sprintte achter o.a. dagwinnaar Caleb Ewan en de Duitser Akkerman naar een 5de plaats. Koen eindigde als 119de op 1.58 min. van Ewan.

Tijdrit aan de kust

Op donderdag 10 juni werd er aan de Belgische kust een individuele tijdrit verreden. In de tijdrit over 11.2 kilometer met start en finish in Knokke-Heist behaalde Koen een 65ste plaats op 1.06 min. van de Belg Remco Evenpoel die de tijdrit in exact 12 minuten aflegde.

Openingsrit Ronde van België

Koen neemt van 9 t/m 13 juni deel aan de Ronde van België. Na de Giro was dit voor hem weer de eerste keer dat hij in wedstrijdverband op de fiets zat. Op woensdag 9 juni stond de etappe van Beveren naar Maarkedal over 175.3 kilometer op het programma. Het peloton in diverse stukken uiteen. Koen eindigde in een groep 6.18 min. van de kopgroep als 63ste.

Koen de ondernemer

Koen heeft sinds vorig jaar in Andorra samen met zakenpartner en collega renner Willie Smit van Burgos-BH team een fietscafé, genaamd Grupetta, in Andorra. Op de website van Trek-Segafredo staat hierover een interessant artikel. Klik hier voor het artikel (in het Engels).